Чуйте версията на гинеколога, водил раждането на Наташа Габровска!

 

Аз не чувствам вина”, каза д-р Нина Байчева от тетевенската болница, след като „Господари на ефира” разкриха ужасяващи подробности за раждането на младата Наташа Габровска в лечебното заведение.

 

Не съм убийца, направила съм всичко възможно, за да спася бебето на Наташа Габровска. В крайна сметка ние лекарите не сме богове. Такива неща се случват въпреки всички наши умения”, коментира д-р Байчева. 

 

Бебето на Наташа Габровска почина при раждането. Пред "Господари на ефира" младата жена разказа за скандално отношение към нея от страна на шефа на отделението д-р Нина Байчева.

 

 

 

 

Първите данни от проверката на "Медицински одит" по случая показаха, че при раждането са използвани неправилни и отречени от ЕС техники. 

 

Още по темата

 

Става въпрос за така наречения висок форцепс – когато такъв се използва преди главичката на бебето да е слязла достатъчно ниско. Използван е и методът на Кристелер - при него акушерка използва сила върху корема на майката, за да избута плода. Заключението на проверяващите е, че раждането на е водено правилно.

 

 

В „Здравей, България” д-р Байчева категорично отрече да е използвала висок форцепс. Същото твърди и акушерката, асистирала при раждането. „Лъжиците паднаха и не използвахме форцепса”, разказа акушерката. 

 

 

Надявам се да има справедливост, защото ако д-р Байчева беше осъдена за предишните си грешки, моето дете щеше да бъде живо и днес на празника на детето аз щях да му се радвам”, сподели самата Наташа Габровска в „Здравей, България”. Семейството ѝ продължава да търси адвокат, който да защитава позицията ѝ в съда. Вчера прокуратурата ги е потърсила, за да дадат показания по случая. 

 

 

Тази сутрин се стигна и до ескалация на напрежението пред болницата в Тетевен и се наложи намеса на полицията. Защо - гледайте във видеото:

 

Докладът от проверката по случая ще бъде готов във вторник. Той ще бъде предаден на главния прокурор, както и на Българския лекарски съюз, който има право да отнема лекарски права.

 

 

 

А тук си припомнете разказа на майката за раждането: