Клиентите не винаги са наясно къде и как се произвеждат

Опасни цигари, произведени в ромски гета. Предприемчиви безработни пълнят цигари в домовете си, а после ги продават срещу 1 лев за 20 цигари.
 
На пръв поглед произведените в махалата цигари не се различават много от останалите. Но се продават в найлонови пликчета вместо в кутии, а цената е повече от ниска - 1 лев за 20 цигари. Клиентите обаче не винаги са наясно къде и как се произвеждат.
 
По темата
Сред производителите е семейство Али от хасковския квартал „Република”. До днес, когато полицията ги залови.
 
„Таванът пада и искам да правя ремонт и вземах малко тютюн да работя. Тютюна по 5-6 лева взимаме и имам 15 лева печалба”, обяснява Айше Али. 
 
Сега вместо да спестят пари за ремонт на къщата, семейството ще се изправи пред съда и вероятно ще плати най-малко 2 500 лева.
 
„В случая се касае за установена малка фабрика на цигари, за производство на цигари, ръчно подготвяни. Тютюн с неясен произход е опасен за хората, тъй като може да бъде обработен по различни начини”, обясни Ангел Цанков - директор ОД на МВР – Хасково. 
 
Засега не е ясно колко време е работила така наречената от полицията "фабрика за цигари" с единствен работник Айше. Тя казва, че клиенти за нейното производство има.
 
Само през последните две седмици за акцизни стоки в Хасковско са проверени 1000 автомобила и сгради.