Баба Донка си мислила, че това са вноски за апартамент

Донка Малева е на 76-годишната пенсионерка от София, завлечена с рекордните 125 хиляди от телефонна измама. Мъжът, който я излъгал, се представил за приятел на сина ѝ. И тя повярвала. По телефона ѝ се сторил същия глас. А и синът ѝ живеел в Канада и скоро не се били чували.

По темата

Само след няколко дни, телефонният измамник излъгал баба Донка, че си е харесал жилище. Помолил я да плати капарото, тъй като в деня на срещата бил зает. А и трябвало да се действа бързо, понеже имало и други кандидат купувачи. Жената се съгласила. Нямала и с кого да сподели. Мъжът ѝ починал скоро и останала сама.

Така възрастната жена изгоряла с първите 5 000 лв. Измамниците се излакомили и измислили нова схема. Казали на баба Донка, че са харесали апартамент и за нея. На добра цена. Отнякъде знаели, че пенсионерката има пари.

И така на няколко транша пенсионерката теглила пари от банката и ги давала на изманиците, като през цялото време си мислила, че това са вноските за апартамента.

Измамата лъснала, когато телефонните измамници изключили телефоните си и изчезнали. Баба Донка намерила истинския приятел на сина си и едва тогава разбрала за капана.

Целия разказ на възрастната жена гледайте във видеото.