Замразени са всичките му авоари в Щатите

САЩ наложиха безпрецедентни юридически и финансови санкции срещу президента на Венецуела Николас Мадуро в отговор на избирането на Конституционно събрание в атмосфера на насилие и протести, предаде БГНЕС.

По темата

"Незаконните избори потвърждават, че Мадуро е диктатор, който пренебрегва волята на венецуелския народ", заяви американският министър на финансите Стивън Мнучин. В комюнике на неговото министерство се казва, че е наложено замразяване на всички авоари, които президентът на Венецуела притежава в САЩ.

Кръвопролитните сблъсъци във Венецуела продължават. Там опозицията оспорва легитимността на изборите. Но управляващите твърдят, че са законни.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

15 са жертвите на протестите, които съпътстваха спорния вот за Велико народно събрание. Някои от тях са кандидат-депутати. 

Президентът Николас Мадуро насрочи вота, за да промени конституцията и държавното управление на страната. Опозицията не признава изборите, защото твърди, че само 2 и половина милиона венецуелци са гласували. А имащите право на глас са 20 милиона.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.