Те ще лежат от 3 до 5 години в затвора

Четирима българи на възраст от 35 до 51 години бяха осъдени във Франция на затвор от 3 до 5 години заради транзакции на стойност над 2 милиона евро, извършени с кредитни карти, чиито данни били откраднати във Франция, предаде Франс прес.

Задържаха шестима български трафиканти на мигранти в Гърция

Издадени са заповеди за ареста на четиримата, които се явиха пред съда във вторник, но не присъстваха на произнасянето на присъдата в сряда, уточни БТА.

Властите са получили сигнал за престъпленията с международен елемент през 2007 г. след серия оплаквания на жители на Западна Франция. Те сигнализирали за подозрителни преводи, извършени от техните сметки в Южна Африка. Разследването показало, че данните на кредитните им карти са били откраднати на бензиностанции, където на автоматичните устройства били поставени скимиращи устройства, позволяващи да се копира информацията от магнитната лента на картата. След това престъпниците записвали данните на празни карти и извършвали транзакции в Южна Африка, Италия, Гърция и на други места.

ЖЕСТОКО УБИЙСТВО: Български полицай застреля лекар в Гърция (ВИДЕО)

Благодарение на научните изследвания в областта на мобилните комуникации френската жандармерия открила мрежа от престъпници, които вече действали в Дания и в Германия. Освен това били открити двайсетина бензиностанции във Франция, използвани за кражба на данни. След обиски в Германия и в България били открити 5340 фалшиви кредитни карти и 10 633 извършени незаконни транзакции на стойност 2,04 милиона евро.

Обвинението смята, че 46-годишният Георги Мартинов, строителен предприемач, е бил финансистът на групата. Съдът в Рен му наложи присъда от 5 години затвор и глоба от 100 000 евро.

35-годишният Мартин Златарев получи присъда от 3 години затвор и 15 000 евро. 49-годишният Елин Елин, представил се като мениджър, беше осъден на 4 години затвор и глоба от 80 000 евро. 51-годишният Веселин Милушев, който се представя като студент, е бил осъден на 4 години затвор и глоба от 30 000 евро.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.