Униформените зареждали бензин в пластмасови туби

Полицаи крадат гориво от патрулки. Четирима униформени бяха арестувани в понеделник в Павликени за кражба на бензин, предназначен за служебните им автомобили.

Вместо да зареждат тях, на бензиностанцията, полицаите пълнели малко в колата и повече в пластмасови туби.

По следите им още в началото на тази година тръгват колегите от „Господари на ефира”. От февруари досега са хванати около 10 служители на полицията в Павликени да крадат гориво.

Каква е схемата?

Униформените зареждат бензина в пластмасови туби и шишета от минерална вода на бензиностанцията.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА "ГОСПОДАРИТЕ": Арестуваха четирима полицаи

„Държавата ни е на това ниво, че може би едни полицаи в Павликени са принудени да правят това заради малките заплати, които получават. Явно тази схема върви от години, но ние просто получихме сигнал. Тогава организирахме екипите, за да можем да проследим цялата схема. Снимахме в продължение на 10 месеца, за да не кажат, че това е случайно”, заяви в студиото на „Здравей, България” продуцентът на „Господари на ефира” Джуди Халваджиян.

„Те не се крият. Багажникът на автомобила е отворен, докато те си зареждат. Съпругата на този полицай, който отговаря за лимитите, работи като касиерка в бензиностанцията. Именно оттам явно са се ориентирали”, коментира Красимир Луканов, редактор в „Господари на ефира”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.