Министърът на околната среда се срещна с представители на концесионера

Протест във Велико Търново срещу строежа на лифта

Развитие по темата с втория кабинков лифт в Пирин. От Министерството на околната среда съобщиха за NOVA, че очакват в рамките на днешния ден да се запознаят с инвестиционното намерение на концесионера. От него трябва да станат ясни повече подробности за това - какво и как искат да се изгради в планината. Едно от обвиненията за момента е, че идейният проект е твърде общ. 

Трябва ли да се изгражда втори лифт над Банско? (ВИДЕО)

Протест в 10 града срещу строителството в парк "Пирин"

От МОСВ съобщиха, че министър Нено Димов се е срещнал с кмета на община Банско Георги Икономов и с представители на концесионера на „Ски зона Банско“ - „Юлен“ АД. По време на срещата беше представен идейният проект за втори лифт. 

От „Юлен“ АД заявиха пред министър Димов, че ще наемат проектанти, които да определят по геодезичен начин точното трасе за втори кабинков лифт в „Ски зона Банско“ и да изготвят мотивирано предложение. Като следваща стъпка, концесионерът предвижда да се обърне към кмета на община Банско с искане за започване на процедура по изготвяне на Подробен устройствен план (ПУП), който подлежи на екологична оценка.

Променят трасето на новия лифт в Банско, ако застрашава ценни дървета (ВИДЕО)

Екоминистърът иска забрана за достъпа на коли до втория лифт над Банско

В същото време тази вечер в десет града в страната ще има протести заради искането за втора кабинка на Банско. По същото време поддръжници на идеята да има втора линия в курорта излизат на протест на главния път Е-79. Споровете за и против започнаха още от сутринта, в студиото на "Здравей, България"

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.