Вижте снимки от минутите след ареста на Десислава Иванчева

Зрители на NOVA изпратиха снимки, които показват как разследващите намират пари в кашон, взети като подкуп от кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. 

На кадрите се вижда как служителите броят банкнотите. 

СНИМКИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Иванчева беше задържана в центъра на София, след като взела 70 000 евро - първата вноска от подкуп от 250 000 евро, поискан за издаване на разрешително за строеж.

ПОКАЗЕН АРЕСТ: Сложиха белезници на кметицата на "Младост" в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разследващи влязоха в сградата на Община Младост (ВИДЕО)

Коя е Десислава Иванчева? 

* През 2000 г. стартира бизнес с посредническа дейност, а след това си купува два автобуса. Има евролиценз и е член на Европейската асоциация по транспорт. Част от клиентите й през годините са футболният отбор "Милан", ЦСКА и националният отбор по борба.

* Представител е на световна марка за професионална козметика за коса. Има магазин и склад, от който зарежда фризьорски салони.

* Иванчева поема кметския пост през 2016-а година, като спечели предсрочни избори срещу кандидата на ГЕРБ Мария Илиева.

* Иванчева беше водач на протестите срещу застрояването на зелените площи в "Младост". 

* В последните седмици Иванчева и екипът й внесоха в президентството искане президентът да наложи частично вето на закона за устройство и застрояване на столичната община в частта на член 28, който отварял вратичка за застрояване на зелените площи. Главният архитект Здравко Здравков отрече да има такава възможност.

* С половинката си живее на семейни начала от 15 г. Няма деца. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.