Апаши крадат освен от хората, и от кметствата

Серия от обири бяха извършени в Северозапада през последните седмици. Освен домовете на хората, обект на кражбите са и кметствата в шест села. Какво са успели да откраднат апашите?

Преди дни, кметът на видинското село Гюргич отива на работа и се хваща за главата.

„Първо тук са счупили ръкохватката и патрона, и с най-обикновена отвертка са си отворили вратата и са влезли вътре”, разказва Иван Петков - кмет на село Гюргич.

„Дръжте крадеца”: Крадли на рокли на "турне" в магазините по морето

Влезли и търсили единствено стаята на кмета. Там също разбили вратата. Тършували в кабинета му, разбили и чекмеджето на бюрото. Там бил и ключът за касата, откъдето взели 95 лева. От откраднатата сума 80 лева били от продажба на ковчези, а 15 лева - дарени за ремонт на църквата.

Всички шкафове в стаята били отворени, а документите разпилени на земята. Не останало непроверено място. Същата нощ, в село Гюргич обрали и кръчмата, която се намира в сградата на кметството. И там разбили вратата. Насочили се направо към парите.

„112 лева на стотинки, другите си прибирам и друго нищо. Дори нищо не е преместено от рафта. Взели са само монетите”, казва Марияна Иванова.

Според Марияна, крадците се изплашили от алармата на охранителната фирма, която отскоро пази обекта. В селото няма полицай. Но и досега тук не се е налагало постоянно полицейско присъствие.

Освен в Гюргич, същата нощ са обрани още няколко кметства във видинския регион.

„Засилено е полицейското присъствие и през нощта, заедно с колеги от жандармерията се обхождат въпросните населени места. Ще засилим и ще активизираме работата, за да не пропуснем други подобни прояви”, обясни Петър Коцин - директор на областната дирекция на МВР – Видин.

А кметът на Гюргич вече ще знае, че ключът от касата на кметството се носи в джоба.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.