„Агенцията е пред разпад и това явно е удобно на някого", заяви Кристиян Кръстев, бивш служебен министър на транспорта

Повече от половината служители на „Автомобилна администрация” в Благоевград бяха задържани по сигнал, подаден от транспортни фирми, за рушвети. По първоначална информация те са взимали подкупи между 300 и 600 евро от транспортни фирми, за да не им пишат актове.

„Трябва да говорим за превенцията как да не стигаме до такива случаи и какви са предпоставките, за да има толкова дребна корупция в тази администрация. Неколкократно съм казвал, че докато тази агенция няма характера и принципа на работата на НАП, няма как да работи ефективно и корупцията да престане”, заяви в „Здравей, България” Красимир Лилов, председател на Националното сдружение на превозвачите.

„В момента, в който НАП направиха така, че служителите получават процент от наложените глоби, корупцията моментално изчезна. Хората имат мотивация и нямат нуждата да търсят други методи за получаване на допълнително средства”, на мнение е той.

„Агенцията е пред разпад и това явно е удобно на някого”, коментира от своя страна Кристиян Кръстев, бивш служебен министър на транспорта.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.