"Коалицията е в криза, вървим по стъпките на Реформаторите", заяви той

Волен Сидеров поиска оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов. Той заяви, че целта е не лична нападка, а да се започне на чисто и да се изяснят приоритетите на тази коалиция.

Сидеров поиска оставката и на Каракачанов

„Моята идея е не да отправял лични нападки към Каракачанов. Не трябва да е водещо егото и желанието да си на някакъв пост на всяка цена. Предложението ми за неговата оставка е призив за съставяне на план за спасяване на коалицията „Обединени патриоти”. В момента тя е в криза и социологията показва, че може би няма да влезем в парламента на следващите избори. С две думи – вървим по стъпките на Реформаторите”, обясни в „Събуди се” лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Политически реакции след оставката на Валери Симеонов (ВИДЕО)

Той допусна, че може би са сгрешили, когато са излъчили лидерите на две от партиите в изпълнителната власт.

„Това наруши комуникацията ни. Попречи ни да взимаме точни решения бързо. Всичко това се отрази и сега виждаме резултатите – скандали и зле премерени действия и думи. Ако искаме да запазим коалицията, трябва да се концентрираме върху това да излезем на ново ниво. Идеи, свързани с доходите на хората, инвестиции в държавата и развитие на стандарта на живот. От години бия камбаната и казвам и на двамата да насочат погледите върху важните теми, а не да се занимават с дискотеки. Те не чуваха и това е резултатът”, каза още Сидеров.

Каракачанов: Патриотите вероятно ще предложат друг свой вицепремиер

Той отново припомни, че е повтарял, че Валери Симеонов прави греши и трябва да се оттегли. Никой обаче не го е послушал, а той се е запънал и останал на поста. Обясни, че е разбрал от медиите за оставката на Симеонов и не е бил потърсен от коалиционния партньор.

На въпрос ще оцелее ли правителството след две оставки, Сидеров заяви, че то не зависи от постовете на двама вицепремиери.

„Ключът към това да оцелее е на евроизборите да покажем добър резултат. Ако ГЕРБ и Патриоти не покажем добър резултат, те ще скочат и ще кажат, че отиваме на избори”, на мнение е Волен Сидеров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.