Краси Боев се среща с Горяна Панайотова, която разби всички познати рекорди в България

В „Нищо лично” с Краси Боев - между редовете на едно стихотворение. Той ни среща с поетесата, която разби всички познати рекорди в България. Произведението й „Под наем сме дошли на този свят” събра 500 000 четения в социалните мрежи в първите три дни, след като беше публикувано.

Авторката му Горяна Панайотова е свикнала с известността. Преди 10 години тя предизвика истинска сензация, след като се снима как рецитира свои стихове по бельо.

„Имаше заряд в това стихотворение. То стана вирусно и започна да се предава от човек на човек в социалната мрежа. В един момент толкова много хора го прочетоха. Вмъкна се точно като вирусна новина. Много съм щастлива от това”, признава Горяна.

Казва, че до момента няма нито една издадена стихосбирка. Пише от сърце и по инстинкт. Дори понякога стиховете й не са естетически издържани, но винаги държи да казва нещо с тях.

„Стихотворението се роди, когато Божидар Димитров почина. Аз го харесвах, беше ми интересен. По повод неговата смърт се замислих какво оставяме след себе си в живота и какъв е смисълът. Всички мисли, които ми бяха в главата в този момент, излязоха на листа като рими”, разказва авторката.

За миналите и за настоящите експерименти – разговор с Горяна Панайотава гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.