Ранени са повече от 50 човека

Влак избухна на централната гара „Рамзес” в Кайро, Египет, след като се вряза в една от платформите. При последвалия пожар загинаха 25 души. Ранените са повече от 50.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

„Очаква се броят на жертвите да нарасне”, каза Мохамед Саид, директорът на Железничарската столица в Кайро. Той съобщи и за 47 ранени. Главният прокурор на Египет Набил Садик изпрати на гара "Рамзес" специален екип, който да разследва инцидента. Все още няма официална информация за това каква е причината за злополуката.

По данни на телевизия "Ал Хадас", цитирана от ТАСС, локомотив, чиито спирачки отказали, се ударил с голяма скорост в платформа на гарата, при което избухнал силен пожар. Огънят обхванал една от сградите и вагони на пътнически влак, намиращ се на съседната платформа.

Експлозия в центъра на Кайро

Според интернет портала "Аш Шурук", който се позовава на свои източници от следствените органи, локомотивът, врязал се в платформа на гарата, е бил без машинист. По данни на онлайн изданието локомотивът потеглил по неустановени до момента причини от намиращо се на пет километра ремонтно депо и се врязал в гарата с пълна скорост. 

Египетският министър на транспорта Хешам Арафат е подал оставка във връзка с инцидента, а премиерът Мостафа Мадбули я е приел.

Българският министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси по повод трагичния случай.

Екзекутираха 9 души, обвинени в убийството на главния прокурор на Епипет

„С прискърбие научих за трагедията на гара “Рамзес”, при която десетки невинни жертви изгубиха живота си. Приемете моите и на българския народ най-искрени съболезнования. Надяваме се на бързо възстановяване на ранените“, пише Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.