Обвиненият за престъплението има предишна присъда за блудство и опит за изнасилване

Причината за смъртта на 7-годишната Кристин е тежка черепно-мозъчна травма. Това съобщи в предаването „Здравей, България ” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Обвинен за жестокото престъпление е 21-годишният Мартин Трифонов. Мъжът има предишна присъда за блудство и опит за изнасилване, а наказанието, което му е било присъдено тогава, е 8 месеца условна присъда и изпитателен срок от 2 години, обясни говорителят на главния прокурор.

 „Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт”, каза Арнаудова.

ДНК проба потвърди: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

„Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви още говорителят на главния прокурор.

Близките на убитото дете в Сотиря обвиняват и медиците за смъртта му

„Нямаме данни за ненавременна или неадекватна намеса на медицинския екип. Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма с излив на мозъчно вещество, несъвместимо с живота”, обясни Арнаудова.

Тя коментира и случая с намерените тела край Негован.

„След извършване на повторния оглед са открити множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. Те сочат, че се касае за два трупа. Единият със сигурност на жена, за другия все още не се знае какъв е полът на жертвата”, заяви Арнаудова. „Напълно възможно е убийството да е извършено от родственик и лицата да не са обявени за издирване”, каза още Арнаудова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.