Една от жертвите е "ужилена" с близо 20 000 евро

Шестима души са задържани при акцията срещу „ало” измамници в Разградско, Шумен и Русе. За тях се знае, че са работили на територията на Северна Гърция, като жертвите им били самотни възрастни гръцки граждани.

Всеки от шестимата участници в организираната престъпна група е имал своя роля. Този, който най-добре владеел гръцки език, се представят за полицай. Последната „ало” измама била на 17 януари, а жертвата е възрастна жена, ужилена с близо 20 000 евро.

Шестима задържани при акция срещу "ало" измамници в Разград и Шумен

 

Видео: БГНЕС

„Членовете на групата, използвали своите познания по гръцки език и се свързвали със самотни възрастни гръцки граждани, представяли се за техни роднини, казвали, че са извършили катастрофа, при което е загинало албанско дете. В последствие се е свързвал и полицейски служител, искал сума, за да бъде избегнато наказателно преследване”, обясни Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

„Установен е ръководителят на групата. Пряко не участва в телефонните измами.По-голямата част от групата е в роднинска връзка с него. Двама са негови синове. Друг му е  племенник. Трети- приятел на семейството”, обясни Златка Падинкова от сектор „Измами” в ГДНП.