Задържаният е бил издирван и за лихварство

В Димитровград задържаха мъж, който беше издирван за лихварство повече от 9 месеца. Това стана след като баща се оплака, че е била отвлечена дъщеря му. Хората в квартал „Мерийно” се страхуват, че акциите на лихварите срещу длъжници ще продължат.

Историята започва преди много години, но става известна миналата година през април, когато в квартала беше разбита група лихвари. Тогава стана ясно, че хората от години са били тормозени от тях и са били принуждавани да връщат много повече пари, отколкото са взели на заем. Бяха задържани няколко души, а един беше обявен за издирване. След 10-месечно издирване, той беше задържан преди 2 дни, в неделя, след като в петък вечерта баща на момиче се оплака, че то е било отвлечено от него.

Мъж е задържан за отвличането на момичето в Димитровград

Притесненията на хората в квартала продължават, защото те се страхуват, че акциите на лихварите ще продължат след като е имало затишие от миналата година досега.

„В петък вечерта излязох, за да отида до града. Дебнали са ме. Почукали са на вратата и племенникът на този, който се издирва, е казал на детето: „Ела, баща ти те чака”. Детето излиза с малкия ми син. Набиват го, взимат му телефона и отвличат сестра му”, каза бащата на отвлеченото момиче Стефан Атанасов.

„Гаврили са се с нея с нож. Разкъсали са й нощницата. Въпреки всичко тя е успяла да избяга”, допълни още той.

Според Атанасов проблемите са започнали, след като тарторът на групата - големият брат Генчо, е излязъл от затвора. „Аз им дължах 700 лв., но те станаха 10 000 лв. и продължават да се увеличават. Това не е първият път, в който ме заплашват. Това е всеки ден, откакто  тарторът излезе от затвора. Моля Бойко Борисов и Иван Гешев да ги съди. Спокойствието ми е само в Гешев”, коментира бащата на отвлеченото момиче.

Отвлякоха непълнолетно момиче в Димитровград (ВИДЕО)

„Искаме с подписка тези хора да се изселят от Димитровград. Децата не могат да отидат на училище и на детска градина. Не ходя на работа дори, за да пазя децата си”, каза още той.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Димитър Иванов