Над 1 000 болни има в още три европейски държави - Германия, Франция и Испания

Почти 112 хиляди достигна броят на заболелите в глобален мащаб. Починалите са почти 3900. Най-много случаи продължава да има в Китай, но днес страната обяви едва 40 нови случая - най-малкият брой заразени от избухването на епидемията през януари.  В Италия случаите се увеличават, а само за един ден са починали 133 души. Над 1 000 болни има в още три европейски държави - Германия, Франция и Испания.

Убиха затворници в Италия при бунт заради мерки срещу коронавируса (ВИДЕО+СНИМКИ)

27 италиански затвора се вдигнаха на бунт, заради строгите ограничителни мерки и спирането на свижданията. В Модена при безредиците загинаха шестима души. Обитателите на затвора в Милано пък се качиха на покрива му, също за да протестират срещу забраната за посещения. А стотици пътници в Италия бяха подложени на проверки за коронавируса.

Служител на "Дисниленд" в Париж е с положителна проба за коронавирус

Служител на „Дисниленд” в Париж е дал положителна проба за коронавирус, но атракцията засега ще остане отворена. Лувърът също ограничи посещенията. Само хора, които са резервирали билети онлайн ще бъдат допускани в музея.

Лувърът ограничава влизането заради коронавируса

Президентът на Португалия замрази официалните си ангажименти за две седмици като превантивна мярка срещу коронавируса. Решението било взето след като група ученици посетили президентството миналата седмица, а дете от същото училище, което не е било в групата, е откарано в болница. Засега не се знае дали е дало положителна проба за коронавируса.