Поетапно ще отварят и другите търговски обекти

Австрия отваря магазините още другата седмица. Страната стана първата в Европа, която посочи точни дати, в които сваля забраните, наложени заради коронавируса. От 14 април отварят всички малки магазини, а големите молове от 1 май.

В Австрия излекуваните са повече от заразените за ден

Остава задължително носенето на маски в търговските обекти и обществения транспорт. Австрия наложи карантина, подобна на тази в останалите европейски страни преди 3 седмици. Бяха затворени ресторанти, магазини, училища, театри, кина и музеи. С отварянето на магазините ще има ограничение за един клиент на всеки 20 квадратни метра търговска площ. По тази причина ресторантите и хотелите ще трябва да чакат до средата на май, за да отворят. Масови прояви няма да има поне до 1 юни.

"Ние действахме по-бързо и с по-сериозни ограничения от другите страни. Това ни помага засега да избегнем най-лошото. Решителните мерки ще ни позовлят да излезем от кризата по-бързо. Целта ни е на 14-ти, търговските обекти до 400 квадратни метра да отворят. Дали ресторантите и хотелите ще започнат работа в средата на май ще определим в края на този месец.", заяви кацлерът на Австрия Себастиан Курц.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП