Починаха медици в Хасково и Пловдив

Един от най-уважаваните лекари в Хасково д-р Живко Атанасов е починал в болницата. Той е бил диагностициран с коронавирус. Страдал е и от сърдечно заболяване. Д-р Атанасов беше дългогодишен началник на Хирургично отделение на МБАЛ – Хасково, съобщава кореспондентът на NOVA от региона Димитър Иванов.

Той завършва медицина през 1981 г. в Пловдив. Започва работа в Хирургично отделение в Димитровград, придобива специалност по хирургия през 1986 г. От 2000 г. е началник на отделение по обща Хирургия, а от 2006 г. е началник на Хирургично отделение при МБАЛ – Хасково.

РЗИ ще връчва предписание за карантина с SMS или e-mail

От COVID-19 почина известният пловдивски общопрактикуващ лекар д-р Кирил Еленски, съобщава кореспондентът на NOVA в региона Благой Бекриев.  Здравният център, в който се намира кабинета му, днес няма да работи. В неговата медицинска практика работят още трима лекари. Доктор Еленски се заразил, но останал на домашно лечение. В четвъртък негов приятел му занесъл у дома апарат за кислородно дишане. Тази нощ е починал.

Д-р Кирил Еленски през  2000 година основава амбулатория за първична медицинска помощ. През годините е  член и зам.-председател на регионалната колегия на Българския лекарски съюз  в  Пловдив  и член на национална организация. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.