Причините за инцидента все още не са ясни

Петима души загинаха днес при пожар в болница за лечение на пациенти с Covid-19 в Румъния. Това е втори подобен случай в страната в рамките на три месеца. Трима от пациентите в „Матей Балш”,  едно от най-големите и използвани за лечение на коронавирус лечебни заведения в Букурещ, са били открити мъртви.

Четвърти е починал въпреки опитите да бъде реанимиран. В последствие е открито още едно тяло в баня в едно от помещенията. Пожарът избухнал на приземния етаж тази сутрин около 5:00 часа. Засегнати са четири отделения, а 102-ма пациенти бяха евакуирани и прехвърлени в други болници.

Пожар в института, произвеждащ най-много ваксини в света (ВИДЕО)

През ноември 10 болни от COVID-19 загинаха при пожар в интензивното отделение на болница в северния град Пятра Нямц.

 

Още петима починаха по-късно от получените рани. Главният прокурор нареди разследване на трагедията. А здравното министерство предположи, че може да е предизвикана от късо съединение.

Държавният секретар към вътрешното министерство Раед Арафат уточни, че става въпрос за болни от коронавирус.

Около 120 пациенти, намирали се в същата сграда, са евакуирани, каза за АФП говорителят на румънския Инспекторат за извънредните ситуации Богдан Тома. За момента причините за пожара не са известни. Започнало е разследване.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: БТА