Те са с криминално минало

Четирима души са задържани на "ало" измами. Акция е проведена във  Велико Търново, Русе и Шумен. Арестуваните са с богато криминално минало и са заловени в района на село Камен. Мъжете са на 38, 44 и 46 и 66 години.

Криминалистите иззели три мобилни телефона със SIM карти, сумата от 80 лева и вещи, свързани с престъпната им дейност. В рамките на специализираната операция, минути след като възрастна жена предала 1960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на паркинг малко преди Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема.

Специализирана полицейска акция в Бургас

Според данните до момента, жертви на престъплението се оказали две жени на 83 и 71 години от шуменско село. Те били подведени по добре познатата измамна схема - съдействие на полицията. След като успели да убедят жертвите си, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на измамници, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат,  в плик на място, близо до имота на една от жените.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа.