Кои са най-добрите в класацията на репортера на „Дойче Веле” Кай Щайнеке

Ако мислите, че електрическите мотори са скучни, помислете пак. На първия фестивал в Европа на този тип превозни средства производители от цял свят показаха най-новото на пазара. Събитието се проведе в Берлин.

Обикновено клиентите взимат електрическите мотори най-вече за придвижване в града. Гледат да са сравнително евтини, да имат голям пробег, да се зареждат бързо и да се движат лесно в трафика.

Какви скорости развиват и колко километра могат да издържат с едно зареждане? Колко струват? И не на последно място - каква визия имат? В епизод от поредицата „Ускорение” на „Дойче веле” репортерът Кай Щайнеке подрежда своите пет фаворита сред елекрическите мотори.

Още по темата гледайте във видеото. Предаването „Ускорение“ на „Дойче веле“ се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.