Историята е от Чили

Гонка с полицията след обир на казино доведе до дъжд от банкноти на магистрала Чили. Крадци нахлуха в зала за залагания в град Пудахуел в петък. Те нападнали касиера, докато прибирал оборота от последното денонощие - около 10 000 долара, и се измъкнали с чакащия ги автомобил.

Обирджийте обаче не стигнали далече. Няколко полицейски патрула ги подгонили по една от магистралите в града. След гонка, продължила близо час и в опит да отвлекат вниманието от себе си, бандитите започнали да изхвърлят част от заграбените пари от багажника на автомобила си.

Маскирани откраднаха бижута за над 2 милиона долара в центъра на Ню Йорк (ВИДЕО)

На кадри от камери по скоростния път се вижда "дъждът" от пари, който вали от автомобила на крадците. В крайна сметка полицията успяла да ги спре и да залови шофьора и петимата му спътници. Всички те са чужденци, но националността им не се уточнява. Двама от тях дори пребивавали в страната нелегално, посочват местни медии.

Голяма част от откраднатата сума била възстановена. Парите, които крадците изхвърлили на магистралата обаче, били събрани от преминаващи шофьори.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: Ройтерс