„Няма увреждания по крайниците”, обясни още той

Александър, който беше намерен след дни издирване, е в абсолютно стабилно състояние и е контактен. Момчето ще остане в болницата няколко дни. Това коментира здравният министър Асен Меджидиев и добави, че детето, за което NOVA първа съобщи, че е открито, е спокойно.

Намериха жив изчезналия Александър от Перник

Детето има лека дехидратация, което налага да бъде поставено на системи. „То е боец, защото е в наистина добро състояние. Няма увреждания по крайниците и следи от някакво продължително измръзване. Направени са почти всички изследвания”, добави той.


Здравният министър лично се срещнал с момчето. „Кръвните показатели са нормални, кръвната захар е нормална. Това говори, че детето е намерило начин да приема течности и храна. По краката има леки охлузвания”, уточни Меджидиев.

Спасителите на Александър: Оцелял е, защото се е борил

Засега Александър не говори и се изчаква консултация от детски психолог. „Поне за мен за момента видимо няма никакво притеснение”, каза още Меджидиев. Бащата, обясни той, е спокоен и щастлив от развръзката.

ВСИЧКО ЗА ЩАСТЛИВАТА РАЗВРЪЗКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.