В големия германски туристически център ни отвежда екипът на „Дойче веле”

Кьолн е важен туристически център в Германия. Екипът на предаването „Без резервация” на „Дойче веле” представя някои от най-големите забележителности в града на Рейн.

Кьолнската катедрала оформя силуета на Кьолн. Тя е обект на световното културно  наследство на ЮНЕСКО и е третата най-висока църква в света. Има два входа. Единият води до самата катедрала, а другият - до кулата.

Саамите - коренните жители на Лапландия (ВИДЕО)

Изкачването на кулата на височина от 157 метра по завитите стъпала може да бъде изтощително. Привидно двете кули са с еднаква височина, но всъщност едната е с шест сантиметра по-висока от другата. Гледката, която се разкрива от върха им, е невероятна.

Друга също толкова величествена, но с по-малки размери катедрала е „Санкт Мартин”.

Мостът „Хоенцоллерн” пък свързва Централната гара на Кьолн с европейските градове от другата страна на Рейн. Той е и романтично място за влюбени. Двойките закачат катинари на моста и хвърлят ключа в реката в знак на вечна любов. Тези любовни катинари тежат общо два тона, но конструкцията е достатъчно здрава, за да издържи тази тежест.

Много приятна е и разходката по крайбрежната алея на Рейн. Тя минава покрай много забележителности в стария град. Тук са разположени изключително красиви и модерни къщи. Повечето от тях са построени след Втората световна война.

В Кьолн има над 90 фонтана.

Вилнюс - градът на красивата архитектура и вкусната храна (ВИДЕО)

Кабинковият лифт е друга страхотна спирка в Кьолн. Той минава над Рейн и предлага красива гледка към града и величествената катедрала.

Най-популярната и посещавана търговска улица в германския град е „Хилдергасе”. Акцент там е търговски център, наподобяващ кит.

В Кьолн се намира и Музеят на шоколада. В него са изложени най-различни видове от лакомството. Може да се види и от какви съставки е направен всеки от тях. Всеки посетител може да гласува за любимия си вкус.

Още за разходката из Кьолн вижте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.