Как да използваме оптимално водата

Водата е най-ценният ресурс на Земята. А липсата й е смъртоносна опасност. Човек не може да издържи без вода повече от 3 дни. Въпреки това водата се замърсява и пилее, а природните ресурси се изразходват по целия свят. Изменението на климата и нарастването на населението влошават ситуацията. Повече от 2 милиарда души по света страдат от недостиг на вода. Затова американският щат Калифорния иска да реши проблемите си с рециклиране на питейна вода. 

Обилен снеговалеж и проливен дъжд от края на миналата година. Проблемите с водата в Калифорния след години на суша, изглежда са приключили. Но експертите предупреждават, че все още е твърде рано да се каже това. Нужна е повече от 1 влажна година, за да се попълнят запасите от подпочвени води. 

Повторното използване на техническа вода е по-важно. Предизвикателството е да я направим годна за пиене. Как става това – гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:25 ч. и четвъртък от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.