Италианският град е притегателен център за туристи от цял свят

Градът на лагуната – Венеция, изглежда фантастично в социалните медии - цветни къщи, малко хора. Но това далеч не е така в реалността. При посещение на някои от най-известните забележителности – като площад „Сан Марко” и Двореца на дожите, например, трябва да се въоръжим с търпение.

Вълшебните кътчета на Бразилия: Водопадите Игуасу, Паркът на птиците и Мостът на приятелството (ВИДЕО)

Друга притегателна точка за туристите във Венеция е емблематичният мост Риалто. Отдалеч той изглежда голям, а хората изглеждат малко. Но всъщност съоръжението е тясно и пълно с посетители. Това обаче е красиво място от което се вижда целия Канале Гранде. Всяко усилие да стъпим на моста си заслужава, особено когато слънцето залязва.

След 40-минутно пътуване с воден автобус през лагуната се стига до малкия остров Бурано. Той става известен в социалните медии най-вече с цветните къщи на рибарите. Издигнатите тесни мостове са особено подходящи за безпрепятствено наблюдение на цветните къщи. А те са такива, защото на острова често се образува мъгла. Бурано обаче също е едно от кътчетата на Венеция, пренаселени с туристи.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.