Във водите му плават много лодки и корабчета

Езерото Титизее в Шварцвалд, Германия е изключително популярна туристическа атракция. За много туристи то олицетворява идиличния пейзаж на красивата планина.

Повечето гости обичат разходките по водата, независимо дали те са с водно колело или корабче с електрическо задвижване. По крайбрежната алея обикновено се разхождат туристи от цял свят.

Открийте разликите: Венеция в социалните мрежи и в реалността (ВИДЕО)

Преди пандемията Титизее посреща два милиона гости всяка година. Идилията му привлича посетители още от 60-те години на миналия век.

Герхарт Швайцер е нещо като местен историк. Дядо му е създал бизнес за наем на лодки преди 111 години. Флотата на Швайцер сега наброява 90 плавателни съда. В нея има и изцяло електрически модели.

Заради многото лодки и корабчета във водата, през пиковия сезон езерото става пренаселено. Въпреки това Титизее продължава да е предпочитано място за почивка от хиляди туристи от цял свят.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.