Екипът на „Дойче веле” ни отвежда на разходка из германския град

Столицата на Бавария Мюнхен е невероятна дестинация – истински рай за туристите. Екипът на „Дойче веле” ни отвежда на разходка из германския град.

„Мариенплац” в центъра на града е на повече от 900 години. Тук се провеждат се всякакви тържества - културни, политически и спортни.

Новото кметство също е сред впеечатляващите сгради в Мюнхен. В нея работят повече от 600 служители в 400 стаи. От кулата на кметството се открива невероятна гледка към града.

Севиля – история, страстни танци и аромат на портокали (ВИДЕО)

Разходка през стария град ни отвежда до великолепната порта Карлстор. Това е входът на най-голямата пешеходна зона в Мюнхен.

С площта си 375 хектара Английската градина е един от най-големите паркове в света. По-голям е дори от Central Park в Ню Йорк. Има китайска кула и японска чайна. На приказното място е разрешено дори сърфирането.

В Мюнхен не липсват исторически сгради, дворци и църкви. Една от забележителностите е „Фрауенкирхен”. Кулите са високи почти 100 метра. Любопитен факт е, че никоя сграда в стария град не може да е по-висока.

Величествената сграда на Баварския държавен парламент се намира точно пред стария град. Първоначално е построен като дом за надарени ученици.

Както в Берлин, така и в Мюнхен има музеен остров. Там се намира и Техническият музей с около 30 различни изложения.

Още за Мюнхен гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.