Русия и Беларус не се гнусят от нищо, смята журналистът

„Групировката „Вагнер” прави провокации в Беларус, на 5 км от полската граница. Те са главорези, които разпространяваха клипове още от Сирия. Тези главорези обучават редовната беларуска армия – това е един от белезите на двата режима, те не се гнусят от нищо, за да постигнат целите си”. Това е мнението на журналиста Иво Инджев, изразено в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според него много от членовете на частната армия са подписали договор с Министерството на отбраната на Русия, но лидерът им Евгений Пригожин оспорва тези данни. По думите му само в Бахмут са убити над 20 000 бойци от "Вагнер" - два пъти повече, отколкото са били жертвите в 10-годишната война на Съветския съюз в Афганистан, която стана фактор за разпадането на СССР, обясни Инджев.

Той коментира и списъка с имена на "врагове на Украйна", пукликуван в сайта „Миротворец”.

„Това е чиста проба пропаганда. Те искат да се изкарат жертви за нещо, което не съществува. В този сайт са посочени и имена на хора, които вече са покойници”, допълни журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook