Снимка: iStock
Вижте какво най-често похапват жителите на страната
Прясна, току-що уловена херинга – това е най-популярната улична храна в Нидерландия. Този специалитет има често се хапва с ръце.
Сезонът на херингата започва в средата на юни. След улавянето ѝ и преди консумация рибата отлежава в сол в продължение на няколко дни. Следва специална обработка – премахване на перките, кожата, главата и всички кости.
Как се произвежда неустоимото френско масло (ВИДЕО)
Нидерландците съветват вкусната риба да не се дъвче със зъби, а да се мачка с езика – така се усещал истинският ѝ вкус. Ако херингата е стояла по-дълго в маринатата, може да се консумира с краставици или лук.
Ако сте имали приятна вечер с малко по-голямо количество алкохол и след това изядете две парчета херинга, на следващата сутрин няма да имате проблем с махмурлука.
Освен това, този вид риба подпомага развитието на мозъка.
Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.
Редактор: Маргарита Стоянчева