Двама мъже го напръскали с лютив спрей и започнали да го удрят по главата и тялото

Пребиха кандидат-кмета на с. Зидарово край Созопол. Пострадалият е настанен в университетската болница в Бургас с наранявания и едно счупено ребро.

Подпалиха комбайна на кандидат за кмет на село Безден (СНИМКИ)

Побоят му е бил нанесен в ранните часове на днешния ден, след като двама мъже го напръскали с лютив спрей и после започнали да го удрят по главата и тялото. Извършителите на деянието се издирват. По случая има образувано досъдебно производство.

"Чух стъпки, а обръщайки се усетих остра, пареща болка в очите и удари по тялото. Спаси ме това, че говорех по телефона, защото нападателите се усетиха, че имам връзка с някого. Приятелите ми веднага отреагираха, но хората избягаха вътре в селото. Оказа се, че няколко дни са ме дебнали", сподели кандидат-кметът Христо Бардуков.

От БСП изпратиха позиция до медиите. Партията остро осъжда нападението.

БСП остро осъждаме нападението срещу кандидата за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков от МК „БСП за България”. Това е недопустим акт на насилие и омраза, който по никакъв начин не можем да приемем. Не можем да приемем и железните палки, и бухалките на маскирани и въоръжени мъже да заемат мястото на политиките и аргументите, предлагани от кандидатите за местна власт.

Ако това стане – значи сме предали властта, която е най-близко до хората - в ръцете на престъпници и на мафията.

Това не е първият случай, в който наши кандидати със заплахи са принуждавани да се оттеглят, за да има власт на всяка цена. За тези, които превърнаха малките населени места във феодални владения, в които цари страх. Страх от това да те оставят без работа, без помощи, без дърва за огрев. А както вече виждаме – и да те пребият.

Очакваме от органите на реда да предприемат бързи действия и си свършат работата, така че извършителите на този брутален побой да понесат цялата строгост на закона.

И се обръщаме към българските граждани: Хора, бдете! И гласувайте – за да победим с гласа си железните палки, бухалките и страха. И бъдем свободни граждани, които живеят в общините си свободно.