"Лидерът на групата бил син на бивш кметски наместник", каза ръководителят на БОП-Бургас Ради Пенев

Двама души са задържани за 72 часа по обвинение за разпространение на марихуана, произведена в Бургас. Очаква се утре да бъде разгледано искането на прокуратурата за техния постоянен арест. Трети участник е обявен за издирване. И тримата са криминално проявени. Това заяви Ангел Георгиев, държавен обвинител от Окръжна прокуратура в Бургас.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Двама задържани край Каварна с 36 грама метамфетамин

Тримата са успели да продадат 5 кг марихуана. При обиск са открити други 4 кг в наличност, заяви Ради Пенев, ръководител на БОП-Бургас. По цени на съдебната система 4 кг струват около 120 000 лева, но на свободния пазар тарифата е по-висока. „За 9-те кг цената е около 1 млн. лева на свободния пазар”, уточни Пенев.

Според прокурор Георгиев при днешното претърсване били открити още 500 гр. вещество от рода на канабиса. Очаква се експертизите да бъдат готови до вторник и тогава да бъдат повдигнати нови обвинения към арестуваните, допълни прокурорът. 

След гонка и стрелба със стоп патрони: Задържаха мъж с голямо количество дрога във Варна

„Лидерът на групата е син на бивш кметски наместник. Те са земеделски производители, имат селскостопански обекти и язовир. Производството е ставало в село Смолник, Община Карнобат. По-активни са били през месец май, когато насаждат канабиса. Предаването на наркотика никога не е лично, предлагането става от други двама”, каза Пенев.

Обвиняемите могат да получат до 6 г. затвор. Ако им бъдат повдигнати и нови обвинения, сред които за участие в престъпна група, наказанията са от 3 до 12 г. за организатора и от 2 до 10 г. за участниците в престъпната схема.