Магистратите потвърдиха мярката ѝ - "подписка"

Майката, обвинена в малтретиране на 5-годишния си син, остава на свобода. Това реши този следобед съдът в Пловдив. Това стана, въпреки искането на Прокуратурата тя да получи мярка за неотклонение задържане под стража. Магистратите обаче продължиха ареста на мъжа, с когото майката живее. Той също е обвинен в нанасяне на телесни повреди на детето.

По-рано обвинението представи три нови доказателства - протокол от нов разпит на майката, протокол от оглед на жилището, където е извършено насилието над детето, както и съдебно-медицинска експертиза за наркотичните вещества.

Липсва кожа от главата на обезобразеното момченце от Пловдив, зверствата - снимани с телефон

Майката на малтретираното 5-годишнто дете получи ново обвинение. Прокуратурата твърди, че Стела Алексиева не му се притекла на помощ, когато то не е могло да се защити и животът му е бил поставен в опасност.

Майката на детето също е била жертва на насилие от страна на Чернев, твърди адвокатът ѝ. Според защитата на Петър Чернев детето е било обезобразено от майката. Нямало доказателства Чернев да е причинил средната телесна повреда. От Прокуратурата съобщиха, че срещу Петър Чернев ще бъдат повдигнати две нови обвинения – за притежаване на наркотици и за отправени закани за убийство.

5-годишното момченце, на което беше извършена пластична операция, все още е в болница. Биологичният му баща всеки ден го посещава.