Презрамките се носеха на сантиметри над раменете на номинираната за най-добра актриса в поддържаща роля

От гледна точка на модата рамената бяха звездите на шоуто на червения килим на ''Оскарите", където тоалетите без презрамки масово украсяваха дамите. Една от най-обсъжданите рокли беше на Емили Блънт. Презрамките се носеха на сантиметри над раменете на номинираната за най-добра актриса в поддържаща роля.Някои твърдяха, че роклята кара Блънт да изглежда "като боксьорка", докато според други роклята изглеждала така, сякаш е твърде дълга за нея.

15 неща, които не знаете за „Оскарите“ през 2024 г. (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мнозина определиха избора ѝ за причудлив.

Снимка: Getty Images

Блънт може и да не е спечелила категорията си, но оглави направи списъка с най-добре облечени за вечерта с роклята си Schiaparelli в цвят шампанско с мъниста и плаващи рамене. Тоалетът ѝ допълваха платинени колиета на Tiffany & Co. с повече от 100 карата диаманти и 6 карата диамантени обеци. Стилистката Джесика Пастър, която работи с Блънт от 18 години, каза пред Vanity Fair, че окончателното решение за роклята е взето от трима дизайнери след последна проба.

Снимка: Getty Images

Стилистката Джесика Пастър сподели пред Vanity Fair, че окончателното решение за роклята е взето след последния опит на сутринта в деня на наградите, когато е имало три рокли за избор.

"Мисля, че когато решиш какво искаш да облечеш, нещо се случва", каза тя пред изданието.

"Зависи от настроението ти. Едната беше цветна, другата беше диафанообразна, третата беше бяла, а четвъртата беше на едно малко момиченце", добави Пастър.

Снимка: Getty Images

Стилистката работи с Блънт повече от 18 години, което изигра важна роля за модния ход.

"Понякога не играем на сигурно. На този етап от годините, в които сме с Емили, можем да се забавляваме с модата. Знаех ли, че хората ще говорят за раменете? Абсолютно. Интересува ли ме какво ще кажат другите? Абсолютно не“, заяви Пастър.

"Аз? Мисля, че хората, които познават модата, харесват модата, харесват интересни неща, щяха да я харесат, а знам, че хората, които харесват някои неща, които са много класически, нямаше да я харесат. В края на деня тя (Емили) изглеждаше абсолютно красива. Това беше толкова красива рокля", добави стилистката.

Пастър каза, че е знаела, че за роклята ще се говори и няма нищо против, тъй като тя е била "тази, която е говорила" на Блънт.

Снимка: Getty Images

Въпреки че плаващите рамене са сравнително нова фокусна точка в облеклото, към Блънт се присъедини и колежката ѝ от "Опенхаймер" Флорънс Пю.

Снимка: Getty Images

Пю облече сребриста рокля с плаващи рамене на червения килим на „Оскарите“.

"Помислих си, че Блънт ще е първата, която ще носи такава рокля... и тогава видях, че красивата Флорънс Пю също има много подобни рамене", каза Пастър.

Снимка: Getty Images

Това накара феновете да повярват, че тя е била координирана, но стилистът потвърждава, че не е било така.

"Повярвайте ми, в тази рокля няма нищо, което да казва Опенхаймер. За мен това беше рокля за красива, великолепна номинирана за "Оскар", носителка на "Оскар", и затова обичам тази рокля", завърши стилистката на Блънт=

Снимка: Getty Images

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: БГНЕС