Поводът беше отбелязан през уикенда в Централния военен клуб

"Вече 15 години помагаме на децата да изразяват себе си и своите емоции и да се интегрират успешно в необятния свят, мечтаещи, говорещи и използващи жестов език. Така помагаме тишината да говори". С тези думи ръководителят на Образователен център за деца и младежи с увреден слух "Яника" Таня Димитрова се обърна към своя екип и гости по случай 15-ия рожден ден на центъра.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Поводът беше отбелязан през уикенда в Централния военен клуб от много бивши и настоящи ученици на центъра, техни родители и близки. „Децата са прекрасни, те са нашата надежда. Нека ги чуем и им дадем шанс за развитие“, допълни Димитрова.

Историята на Таня Димитрова: Жената, която превежда тишината и се изправя срещу смъртта

За 15 години екипът на "Яника" е помогнал на повече от 200 деца с кохлеарни импланти и слухови апарати да се адаптират в масовите детски градини и училища, споделиха присъстващите. Те определят "Яника" като уютно пространство от домашен тип, в което децата със слухово-речеви нарушения, работят със специалисти и играят с връстници. Макар и малък, екипът на „Яника“ на включва голям набор от специалисти - логопеди, слухово-речеви рехабилитатори, педагози, психолози, инженер технически помощни средства.

"Вярваме във възможностите на всяко дете. Насърчаваме родителите, че въпреки трудните моменти, те също могат да вярват в доброто бъдеще на децата си.", каза още Таня Димитрова. Позната на много българи с жестомимичния си превод от малкия екран, самата Таня израства в семейство с глухи родители и разбира и взима присърце проблемите на хората с увреден слух.

Център „Яника” подкрепя деца със слухови и езиково-говорни нарушения

Освен бивши и настоящи ученици, които отправиха своите пожелания по повод рождения ден на „Яника“, събитието уважиха и Петя Дикова, която водеше програмата, Дара Екимова, която зарадва присъстващите със своите изпълнения, балет „Вега Джуниър“, група „Жестим“, певецът Стефан Вълдобрев, Сдружението на жените военнослужещи и много други.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Образователен център за деца с увреден слух "Яника"