Вижте каква е тайната им
Пълнените печени картофи са вкусно изкушение, идеално в комбинация със салта за летните дни. Редовните посетители на курорта "Слънчев бряг" сигурно поне веднъж са опитвали вкуса им и са оставали пленени.
Рецепта за аранчини с чоризо, сос маринара и билково песто
Картофите измивате добре, подсушавате и намазвате отвсякъде с олио. Разполагате ги в тава, покрита с хартия за печене и ги слагате да се пекат в загрята на 190 градуса фурна за около 1 час или до пълно омекване.
На още горещите картофи режете малки капачета, като използвате къдрав нож за хляб, тъй като с него се получава най-лесно. Още горещи ги издълбавате внимателно, като целите да вземете по-голяма част от вътрешността картофите и да им оставите тънка кора, която обаче да запази целостта си.
Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase
Редактор: Цветина Петкова