Вижте как се приготвя сладкишът

„Студено куче” или „студена муцуна” - това не звучи като вкусна шоколадова торта! Но това са различните имена за един и същ десерт: смесица от шоколад и маслени бисквитки, която има дълга традиция в Германия и не само.

Тайната на приготвянето на лакомството пред екипа на „Дойче веле” разкрива сладккарят Уве Марчловиц, който приготвя десерта в берлинско кафене от 2017 г. насам. Използва какао, бадемово брашно, захар, кокосово масло, пресни яйца, мляко и много, много бисквити. Вече готовият десерт се държи в хладилник една нощ.

Как се приготвя милфьой от патладжан

Вариации на класиката се създават непрекъснато. Смята се, че германското му име „студено куче” произхожда от мините, където формата на количките, наречени „хунд” или „куче”, наподобяват тази на тавите за хляб, използвани за направата на десерта.

Каква е рецептата за сладкиша и как точно се приготвя той – гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Редактор: Маргарита Стоянчева