Агенцията е поела разследването на нападението

ФБР официално идентифицира стрелеца срещу бившия американски президент Доналд Тръмп. Извършителят е 20-годишен мъж от Пенсилвания на име Томас Матю Крукс. Това заяви в ефира на „Събуди се” проф. Христофор Караджов, който е преподавател в Калифорнийския университет.

Нападателят е използвал полуавтоматична пушка тип AR-15, каза  служител, участващ в разследването пред Washington Post. Крукс се е регистрирал като републиканец, но през 2021 г. е направил дарение от 15 долара на организация, свързана с демократите. Това става в деня на встъпването в длъжност на Джо Байдън.

Баща му - Матю Крукс, е казал пред CNN "не знам какво, по дяволите, става". И отказал друг коментар докато не говори с органите на реда.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Федералното бюро за разследване (ФБР) е поело ролята на водещ федерален орган в разследването на стрелбата, при която бившият президент републиканец беше ранен в дясното ухо.

Стрелецът е мъртъв, един от присъствалите на митинга е убит, а други двама са тежко ранени. Той се намирал на 150-180 метра от подиума и не е носел документи за самоличност, затова се е наложило да бъде установен чрез ДНК анализ. Свидетели казват, че чули между 5 и 9 изстрела. 

Стрелба на митинг на Доналд Тръмп, изведоха го с кръв по ухото (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кандидатът на републиканците написа в своята социална мрежа, че чул свистене и чул как куршумът минава през горната част на ухото му. След това залегнал и служители на Сикрет сървис легнали върху него, какъвто е протоколът в такива ситуации.

Кореспондент: Ясен Дараков

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google Showcase