Повече от 40 изящни танцьори събират на едно място магията на фламенкото...

Звездите от испанския национален балет са в София. В четвъртък, 5-ти април, в Зала 1 на НДК, ще бъде първата им среща с българската публика от 19:30 ч.

Испанският кралски балет е определян като един от най-значимите посланици на испанската култура по света. Повече от 40 изящни танцьори събират на едно място магията на фламенкото под акомпанимента на китарен звук и плътни гласове, украсени с кастанети, пищни костюми и много настроение.

„Когато играем, ние всъщност говорим със сърцата си и ви подаряваме танца, който показва как е еволюирала нашата страна и как е еволюирала нейната култура, а ние пресъздаваме всичко това пред публиката", сподели артистичния директор на балета – Антонио Нахаро.

Българската публика ще има възможността да гледа енигматичните испанци не само утре. Те ще изнесат още един спектакъл в петък, 6-ти април, от 19:30 ч.

„Много пъти са ми казвали, че, види ли човек танцуваща испанка, се зарежда с истинско усещане за любов. Сигурно, защото ние наистина имаме тази сила, с която да покажем, че носим сърцето на Испания в себе си", каза примабалерината Елена Алгадо.

Мигел–Анхел Корбачо от кралския балет отправи съвет към българските мъже: „Бъдете жизнени и ще се радвате на сериозен успех със жените. Аз го постигам с много работа. Иначе наистина танците ни са въздействащи, просто защото ги носим в кръвта си".

Репортер: Иван Черкезов
Оператор: Стефан Тодоров

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.