Стартира второто издание на конкурса за непопулярна българска група...

Ясни са имената на българските участници, които ще се качат на основната сцена по време на второто издание на Elevation Music Festival 2012. Това са Gravity Co, бандата SKRE4, хип-хоп изпълнителят 100 Кила и победителите от конкурса за непопулярна група от миналата година - Der Hunds.

 

Второто издание на конкурса за непопулярна българска група или изпълнител ще стартира на 10 април. Тази година той ще предложи нови правила, които ще дадат право на участие на цели три банди.

 

Първите две от тях ще бъдат избрани от жури, състоящо се от членовете на Gravity Co, SKRE4, 100 Кила и Der Hunds. Третата ще бъде избрана от интернет потребителите.

 

Преди финалното гласуване организаторите на фестивала ще изберат 10 имена измежду всички записали се. Заключителната част на музикалната надпреварата ще се състои в края на май по време на специално събитие, когато освен двамата победители ще бъде обявен и изборът на интернет потребителите. При равен брой гласове участникът ще бъде изтеглен на случаен принцип.

 

Класиралата се на първо място група според гласуването на членовете на останалите български групи, ще се изяви на основната сцена редом до Fat Boy Slim, Erykah Badu, Kosheen и много други. Останалите две групи ще се представят на третата сцена на фестивала, за която предстои да се обявят още много български и чужди имена.

 

Изискванията за участие в конкурса са: кандидатите да имат минимум 10 авторски песни и да не са се изявявали на основните сцени в програмите на големите български фестивали. Подробности ще намерите в сайт ана Elevation - www.elevation.bg Заявки за участие могат да се изпращат до 7 май.