Актрисата със 17 номинации за Оскар влиза в ролите на смела авантюристка и обигран политик...

Мерил Стрийп е абсолютна рекордьорка в класацията за звездна слава, наричат я „Лорънс Оливие в рокля", категорично заема първото място с общо 17 номинации за Оскар, 26 номинации за Златен Глобус и единодушното признание на гилдията и публиката за една от най-успешните актриси. „Крамър срещу Крамър", „Мостовете на Медисън", „Извън Африка", „Жената на френския лейтенант", „Часовете" и „Дяволът носи Прада" са само малка част от дългия й списък с вечни и запомнящи се роли. За различни свои превъплъщения актрисата е учила полски, свирила е на виола и е отслабвала до неузнаваемост.

 

На 21 април и 22 април за пореден път светлините на прожекторите ще бъдат насочени към нея, когато КиноНова ще посвети уикенд вечерите на безспорния й талант.

 

На 21 април тя ще влезе в ролята на умел гребец и неподправен авантюрист в трилъра „Дивата река". Любопитно около заглавието е, че това е първият екшън в кариерата й, за който се научава да гребе и в който показва завидна спортна подготовка. Във филма легендарната звезда влиза в ролята на рафтинг експерта Гейл и си партнира с Кевин Бейкън, Дейвид Стратейрн и Джон С. Райли.

 

На 22 април, неделя, Мерил Стрийп ще замени рафтинг екипа със строг костюм, за да се хвърли смело в политиката в друго хитово заглавие –„Манджурският кандидат". В него актрисата играе до не по-малко утвърдени имена като Дензъл Уошингтън и Лив Шрейбър. Стрийп влиза в кожата на сенатор Еленор Шоу, майката на бъдещия вицепрезидент на САЩ. Филмът е номиниран за Златен Глобус, а за участието си актрисата получава номинация за най-добра поддържаща роля от Британската Академия за филмово и телевизионно изкуство.

 

„Дивата река" и „Манджурският кандидат" – 21 и 22 април, от 21.00 ч. по КиноНова