Екипът на „На светло с Люба Кулезич” разказа два трагични случая с деца

Това не са просто истории. Това са човешки съдби. Денят на детето - 1 юни за почернените родители от Тетевен  и Велико Търново винаги ще напомня за случилото се с техните деца. А болката няма да стихне и за това, че едва ли ще има виновни за смъртта на Лидия и Красимир. За съжаление и в двата трагични случая, обстоятелствата са почти еднакви, а  безотговорността е една и съща.


Няколко дни преди да навърши 5 години Лидия Банева намира смъртта си в необезопасен ВЕЦ-канал.


24-годишната Красимира Банева търси вината в себе си. Тя е израснала в дома за деца лишени от родителска грижа и  вероятно единствената жена в страната ни, която е принудена да върши мъжка работа.


Собственикът на ВЕЦ-Тетевен като, че ли е изчезнал безследно след поредния трагичен случай, а работниците отказват да работят докато канала не се обезопаси.


Факт е, че след като екипът ни посети Тетевен каналът донякъде е обезопасен, но само донякъде и след дъжд качулка.


Родителите на Лидка не търсят виновните, а мълчаливо страдат за детето си. Почернената майка, живяла в бедност не знае какво е омраза.


Директорът на училището „Вела Благоева“, където става нещастието е в неизвестност от 1 юни. Междувременно в училището тече подписка в защита на директора.


От община Асеновград не смятат, че отговорен за игрището, построено по проект на УЕФА е ръководството на училището.


Резултатите от започналата проверка на общината, така и не ни бяха представени, въпреки десетките молби от наша страна.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Тина Ивайлова