Едва 15% от потребителите на Novanews.bg са на мнение, че помощта стига

Държавата не оказва достатъчно подкрепа на българските спортисти. Това сочат резултатите на анкетата на Novanews.bg.

 

78% от запитаните отговарят, че не е достатъчна помощта от страна на управляващите, докато едва 15% смятат, че спортистите получават нужната подкрепа.  5% от анкетираните не могат да преценят дали това е така или не.

 

Българският спорт несъмнено претърпява спад в последните няколко години, като нашите представители на Олимпийските игри през 2012-а година в Лондон завършиха на 63-то място света с едва един сребърен и един бронзов медал. За сравнение – през 1988 г. в Сеул нашите спортисти печелят 10 златни, 12 сребърни и 13 бронзови медала.

 

Въпреки всичко България все още съумява да произведе спортисти на световно ниво. Григор Димитров е смятан за един най-талантливите млади тенисисти в света, Кубрат Пулев ще се бори за световната титла в тежка категория на международната боксова федерация, а волейболният национален отбор със сигурност не отстъпва по качество на останалите в Световната лига. Ивет Лалова също се представя на високо ниво, а футболисти като Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Николай Михайлов, както и по-младите Георги Миланов, Тодор Неделев и Александър Тонев са признати професионалисти.

 

Интересно е, ако държавата все пак отпусне средства за развитието на младите спортисти, до какви успехи могат да стигнат те.

 

В новата анкета на сайта ни ви задаваме въпроса: Ще доведе ли напрежението в Сирия до нова Световна война? Очакваме вашите отговори.