20-годишната Айджан Али споделя истината за прякора си и причините да ѝ го припишат

20-годишната Айджан Али се прочу като „Българската Барби”. Тя приема с усмивка сравненията с най-популярната играчка за момичета, но споделя, че истината за самата нея е много далеч от приписания ѝ прякор. В специално интервю за NovaNews.bg красавицата обясни и защо.

 

„Българската Барби” всъщност не е нито българска, нито Барби. Айджан е родена в Германия, а родителите ѝ са турци. Тя самата живее в София от едва две години. Определя себе си като „съвсем нормално момиче”, което се намира под зоркото око на родителите си.

 

„Майка ми и баща ми са много строги по отношение на образованието. Аз уча право в УНСС, съсредоточила съм се в кариерата си, от малка искам да стана адвокат. Това е много отговорна специалност, малко ми е трудно, но се справям. Сестра ми пък завърши Медицинския университет в София. В семейството ми много държим на качественото образование”, казва Айджан.

 

Тя споделя, че до момента не е срещала различно отношение от връстниците си заради произхода си, дори напротив: „Навсякъде има различни хора – добри и лоши. Няма никакво значение откъде идват или къде са родени”.

 

До момента Айджан не се е занимавала с мода въпреки многобройните покани да участва в конкурси и дефилета. Категорично отказвам да влизам в модата. Не ми е това целта, имах предложения да участвам и на „Мис УНСС”. Каниха ме и за фотомодел, но нямам намерение да тръгвам по този път”, заяви тя.

 

По повод сравненията с украинския модел Валерия Лукянова, 20-годишната студентка сподели: „Тя има цял куп пластични операции, аз съм естествена. За нея е фикс-идея да прилича на Барби, а аз дори не мисля, че изглеждам като нея. Всичко тръгна от няколко снимки във Фейсбук. Признавам, че в тях използвах фотошоп – но само това. Изведнъж хората проявиха изключителен интерес към мен и започнаха да ме канят, да ме разпитват, да ми задават глупави въпроси”, споделя тя. Не пазя диети, храня се нормално – както всяко момиче. Просто това, че съм слаба кара хората да мисля, че полагам много усилия да е така”.

 

За себе си казва, че е изключително позитивен човек. „Аз съм много различна от останалите момичета. У мен няма злоба, успявам да се разбирам с всички. Дори не ходя на дискотеки – още съм много малка. Харесва ми да стоя вкъщи, да чистя или да гледам филми, допада ми спокойствието. Много съм далеч от всички пороци – наркотици, цигари, алкохол. Хората имат грешна представа за мен, аз всъщност съм едно много скромно момиче, което е съсредоточено в ученето и кариерата", добавя Айджан.

 

Тя сподели и интересни подробности за връзката ѝ с актьора Станислав Яневски, който се прочу с участието си в „Хари Потър”. Всичко между нас е приключило. Това, което пишат в медиите за това как той ме е изоставил, са лъжи. Аз взех решението да го напусна. Няма нищо вярно в това, че страдам за него. Как мога да страдам за човек, когото дори не съм целувала с език? Искам да имам сериозен мъж до себе си – не такъв, който постоянно оглежда други момичета. В момента съм свободна, нямам приятел. Но със сигурност искам Станислав да е възможно по-далеч от мен!”, казва младата красавица.

 

„Истинският мъж, който би могъл да ме впечатли, е зодия телец, висок, с тъмни очи и коса. Трябва да е мъж с достойнство – умен, добър, културен. Важно е и да е дисциплиниран, не е важно да е истински мъж по външност, а като личност. И също така да не лъже, защото тези хора мамят само себе си”, завърши Айджан.

 

Автор: Рой Хил