Битата сестра е в шок и с наранявания по лицето, главата и ръката

Придружителка на болна жена преби безпричинно дежурната медицинска сестра в инфекциозното отделение на болница в Пазарджик, съобщи завеждащата на отделението д-р Мария Пишмишева, цитирана от „24 часа”.

 

Битата сестра е в шок и с наранявания по лицето, главата и ръката

 

45-годишната Румяна Стойчева от Ракитово е била придружител на тежко болната си майка, която е била приета в инфекциозното отделение с марсилска треска, вследствие от ухапване от кърлеж, след прекаран инсулт и други съпътстващи заболявания.

 

Тя отказвала да спазва болничния режим в отделението, а от няколко дни не позволявала на лекарите да лекуват майка и. Пречела им всячески да й взимат кръв за изследвания, да й дават лекарства и поставят необходимите системи.

 

В края на смяната дежурната медицинска сестра Мария Велкова помолила Стойчева да напусне, но придружителката отказала. Това принудило сестрата да се обади на охраната на болницата, която да дойде да изведе жената от отделението. Веднага след това отишла в манипулационната зала за да сдаде дежурството на колежка. В този момент сестра Велкова била нападната в гръб от Румяна Стойчева с юмруци по главата, тялото и лицето. Пристигнала на мястото охрана издърпала нападателката и я извела от отделението.

 

Агресивната жена обаче не си тръгнала, а се скрила край отделението. В момента в който сестра излязла, за да си ходи вкъщи, Румяна отново й се нахвърлила с юмруци. Извиканите на мястото охранители и полицай задържали побойничката. Пред тях тя заявила, че се нахвърлила срещу сестрата, защото извикала охраната да я изведе от отделението.