Полицейският дрегер отчел 2,8 промила алкохол в кръвта му

34-годишен мъж от Мадан с 2,8 промила алкохол в кръвта нахлу в спешния център в града. Той обиждал и заплашвал дежурния екип. За хулиганската проява Районият съд му наложи 200 лева глоба.


Фелдшерът Таня Мравкова казва, че още не може да се отърси от поредния стрес на работното си място. Пияният мъж се появил малко след полунощ. Крещял, псувал  и удрял с юмруци по стъклото на входната врата.


„Съобщава, че е бит и иска от нас да му издадем медицинско. В момента, в който му обяснявам, че ние не издаваме медицинско - издаваме лист, който описва какво е състоянието от прегледа., каза ни "всички сте корумпирани". Вие сте купени, от този род приказки. Агресивен беше, да”, обяснява Таня Мравкова - фелдшер в ЦСМП, гр.Мадан.


В това време с фелдшера имало само санитарка. Жените се изплашили и извикали полиция. Униформените, както и спешният екип не установили по мъжа да има следи от побой. Имал само леко нараняване на долната устна, което най-вероятно си причинил сам.


Притеснихме се и се уплашихме. Все пак ние сме жени тук. Аз съм свикнала да се притичвам да давам първа помощ, а не да се страхувам, че ще ме нападне, а той просто не се траеше от алкохола”, разказва още Таня Мравкова.


Полицейският дрегер отчел 2,8 промила алкохол в кръвта му.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Анелия Веселинова