И двата сигнала са за престъпления срещу републиката

В медиите се появи информацията, че депутатът от БСП Антон Кутев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов са дадени на прокурор заради изказвания за банков банкрут. И двата сигнала са за престъпления срещу републиката по чл. 107 от Наказателния кодекс.

 

Оказа се, че Филип Цанов от сдружението "Природата за хората” е подал сигнала срещу Кутев, а Николай Цонев, бивш военен министър, сега - част от "Движение за справедливост - РПГ", е подал сигнала срещу Борисов.

 

"Въпросът е за отговорността на политиците, които в деликатни моменти, какъвто е този, трябва да носят отговорност за такива изказвания. Не може от сутрин до вечер да се леят потоци от думи, а никой да не носи отговорност. Тези хора подлудиха хората”, коментира в "Здравей, България” Филип Цанов.

 

"Първо една банка по ред причини я обявиха в несъстоятелност. Изведнъж във вашето студио Антон Кутев застава и казва "имам усещане, че ще се събори втора банка”. Да отиде и да каже на базата на какво има това. Основната паника се създаде именно след неговото участие при вас”, допълни Цанов.

 

"Да признават банкрута и да викат Международния валутен фонд” – заради този цитат Николай Цонев дава сигнала срещу Борисов в прокуратурата. 

 

"Борисов непрекъснато се изказва по някакви въпроси и винаги създава заблуждение и убеждението, че ще има някакви безредици”, коментира Цонев.