След двумесечно принудително лечение в психиатрия, Васил се върна да живее в блока си

Жителите на 22-етажен блок в Пловдив отново се оплакват от 57-годишен мъж с психично заболяване, който ги тормози постоянно. След двумесечно принудително лечение в психиатричната клиника в града, Васил се върна да живее в сградата. Хората от блока са в шок и настояват той да бъде незабавно изселен.

 

Страхуват се да не се случи отново инцидент, подобен на този от преди Великден, когато болният мъж се барикадира в дома си и нападна съседите и полицаите. Тогава се наложи спецчасти на МВР да го изкарат принудително от апартамента.

 

„Прокуратурата за пореден път не си свърши работата. Пуснаха го след само 40 дни лечение. Сега вече ние не знаем какво може да стане. Опасяваме се, че отново ще започне да пресреща хора в асансьорите или в стълбището. Намериха нож и сълзотворен спрей у него. Всеки момент той може да направи нещо”, казват притеснените съседи на мъжа. Някои от семействата дори отказват да пуснат децата си да играят навън заради опасността.

 

Самият Васил отказа да застане пред камерата на Нова, но призна, че не се чувства добре. Бившата му съпруга му също настоява той да бъде изселен. Оказва се, че психично болният мъж дори е нападал сина си. Хората от блока вече са започнали подписка, но процедурата е дълга и тромава – нужни са шест месеца, общо събрание, адвокат и дело. Съдебните процеси тепърва предстоят, а хората казват, че дотогава ще живеят в страх и напрежение.

 

Репортер: Благой Бекриев