В Германия тече кампания за издирването на Ларс, а снимката му е разпространена в медиите

Трети месец германски турист не може да бъде открит у нас. 27-годишният Ларс Миттанг изчезва на 8 юли от Летище Варна и от тогава никой не го е виждал. Специално за намирането му в България пристигна германски детектив.


Заради спукано тъпанче Ларс не се качва на самолета със своите приятели на 7 юли. От тогава майка му е в шок. Преди месец тя дойде лично във Варна за да търси сина си.


„Когато се чухме последно по телефона усетих, че нещо с него не е наред. Той се страхуваше от нещо. Вярвам, че е жив. Искам да открия единственото си дете”, казва Сандра Миттанг, майка на Ларс.


За Ларс се знае, че преди да дойде в България е бил подложен на стрес. Баща му е тежко болен и Ларс помага на майка си в грижите за него.


„Идва във Варна, за да се откъсне малко от напрежението. Тук той се забавлява, участва в алкохолните турове и вероятно подхвърлените му наркотици са причина в момента Ларс да е в тежко психическо състояние”, обяснява частният детектив Андреас Гютик.


Според експерти психолози Ларс избягва контакти с хората и се страхува от униформени служители. Има вероятност да обитава изоставен отдалечен имот и да се изхранва с каквото намери. Ако видите Ларс, не трябва да го заговаряте, а веднага да се обадите на телефон 112.


„Майката плаче постоянно. Тя въобще не е на себе си. Казвам й: „Няма да падаш духом. Вдигаш си гордо главата и продължаваме да търсим, защото всички са с нас”, обяснява Илияна Симеонова, асистент в детективска агенция.


В момента в Германия тече кампания за издирването на Ларс. Снимката му е разпространена във всички национални медии, търси се информация и във Файсбук.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Нивелина Няголова